Despre Asociaţia Creştină PENIEL Tinca


Asociaţia Creştină PENIEL are ca scop principal oferirea de servicii sociale de îngrijire pentru persoanele vârstnice, bolnave de cancer şi nu numai. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2008 de către familia pastorului Mircea Badea, pornind de la cazul unui prieten de familie bolnav de cancer, care a avut în acea perioadă nevoie de ajutor. Astfel s-a născut viziunea unui loc de adăpost pentru persoanele aflate în dificultate, cărora să li se asigure condiţii decente de trai.

Ca urmare a acestui fapt a luat fiinţă Centrul de Asistenţă Socială PENIEL. La început s-au construit 4 saloane, la care s-au mai adăugat în anul 2009 încă un salon şi o sală de socializare (respectiv o mică capelă).

În februarie 2010 Asociaţia Creştină PENIEL Tinca a fost acreditată de către Direcţia Muncii şi a Solidarităţii Sociale Bihor pentru a oferi servicii sociale în cadrul Căminului Pentru Persoane Vârstnice ca şi centru rezidenţial.

72 locuri de cazare

În prezent, Asociaţia Creştină Peniel dispune de 72 locuri de cazare în cele 9 saloane amenajate cu un minim de confort. Beneficiarii noştri sunt bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 50 şi 86 de ani. Majoritatea beneficiarilor Căminului pentru Persoane Vârstnice PENIEL sunt bolnavi imobilizaţi la pat, incapabili de a se îngriji singuri. Centrul PENIEL oferă îngrijire, hrană, asistenţă medicală, îmbrăcăminte şi consiliere spirituală. Fiecare bolnav are posibilitatea de a-şi exprima liber trăirile şi convingerile religioase. Echipa de slujire din cadrul Centrului PENIEL este compusă din 3 infirmiere, 2 lucrători sociali, un medic, o asistentă medicală, un psiholog, un asistent social, un kineto-terapeut. Pastorul Mircea Badea şi soţia acestuia, Daniela Badea, sunt implicaţi zilnic în munca de consiliere a persoanelor asistate.

Prezentare video


„Un ajutor deosebit de valoros sunt voluntarii care petrec ocazional timp în cadrul Centrului PENIEL.”

Mircea Badea - PRESEDINTE

Scurt istoric


  • 2016 – its headquarters to a new building
  • 2014 – creates its new brand
  • 2010 – Acreditare de la Direcţia Muncii şi a Solidarităţii Sociale Bihor
  • 2009 – S-au adăugat al cincilea salon şi o mică capelă
  • 2008 – A fost înfiinţată Asociaţia Creştină PENIEL